Parkwijk Lelystad - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop (- en aanneem) overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Bekijk na de start verkoop de prijslijst op de website om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

De bedenktijd is één kalenderweek, dus 7 dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt 2 maanden de tijd om de financiering te regelen.

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen.

De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Woonconsulent van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een woonconsulent toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot 3 maand na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een woonconsulent aangewezen is, kun je met vragen terecht bij de projectmakelaars of de afdeling Verkoop van Van Wijnen via telefoonnummer 0513 – 43 91 00.

Er zijn digitale brochures beschikbaar op de website. Ook kun je een brochure verkrijgen bij de projectmakelaars.

Hiervoor geldt de SWK-overeenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de woning. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in het SWK-boekje, verkrijgbaar bij de makelaar.

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaars in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de koperbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. Of neem contact op met de een van de projectmakelaars.

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een woonconsulent vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Heb je voor die tijd al een vraag? Neem dan contact op met Piet van Slochteren of de afdeling Verkoop via telefoonnummer 0513 – 43 91 00.

Parkwijk Lelystad heeft een eigen Facebookpagina. Vind de pagina leuk en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer.

Rij- en hoekwoningen, patiowoningen, appartementen en huurwoningen.

In totaal komen er 130 woningen in Parkwijk.

Zodra er een verkooppercentage van 70% van de verkoopfase is gehaald, wordt de start bouw afgekondigd. Parkwijk wordt in fasen in verkoop gebracht.

In de toekomst breidt nieuwbouwproject Parkwijk Lelystad zich verder uit. Er worden dan rij- en hoekwoningen met de mogelijkheid tot woon-werk of woon-zorg en huurwoningen gebouwd.

Duurzaam en energiezuinig bouwen staat hoog in het vaandel bij Van Wijnen. Zowel in de bouwfase als in de woonfase. Er wordt bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen rekening gehouden met duurzame materialen. Daarnaast hanteert Van Wijnen de geldende regelgeving met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. De woningen in Parkwijk worden gebouwd zonder aardgasaansluiting. De woningen wekken deels eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Voor de verwarming van de woningen en water wordt geen cv-ketel gebruikt, maar een lucht-warmtepomp.

Parkwijk is een groene wijk aan de oostzijde van het Stadshart van Lelystad. De woonbuurt bestaat uit autoluwe hofjes en slenterstraatjes. De omgeving van de woning wordt ingericht en ontworpen door de gemeente. Hieronder valt het aanleggen van openbaar groen, bestrating, trottoirs, openbare verlichting en speelplekken.

Ja, er zijn diverse basisscholen op loop- en fietsafstand van Parkwijk Lelystad.

Er zijn veel sportvoorzieningen in Parkwijk Lelystad. Denk onder meer aan een voetbalvereniging, fitnesscentrum en zwembad.

Ja, Parkwijk Lelystad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In een kwartier ben je in Almere, in een half uur in Zwolle en in 40 minuten in Amsterdam.

In Parkwijk Lelystad woon je met alle voorzieningen van het centrum van Lelystad vlakbij. Voor dagelijks boodschappen zijn er in het Stadshart verschillende supermarkten en drogisterijen aanwezig.

De gemeente onderhoudt het openbaar groen. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Dan kun je contact opnemen met de gemeente Lelystad.

Een comfortwoning heeft het hele woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, technische ruimte enzovoort) op dezelfde verdieping. Deze woonlaag is zonder trappen of andere obstakels te bereiken.

Aanpassingen zijn natuurlijk mogelijk, daar is het PPO-principe op gebaseerd. Je kunt je eigen woning samenstellen.

De woningen zijn standaard energiezuinig volgens de norm EPC 0,4 (EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt). Je huis wekt deels zijn eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Je woning is gasloos en all-electric.

Via de website onder het kopje interesse kunt u zich inschrijven. Lukt je dat niet, vraag dan de makelaar om hulp.

Belangstelling?

Wil jij graag nabij het centrum van Lelystad wonen met tegelijkertijd voldoende ruimte en groen om je heen? Dan zijn de huizen van nieuwbouwproject Parkwijk vast iets voor jou.

Maak vrijblijvend een Woondossier aan en ontvang de laatste ontwikkelingen
in de nieuwsbrief.

WOONDOSSIER AANMAKEN
background image