Parkwijk Lelystad - Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Start bouw tweede fase Parkwijk

Op vrijdag 17 september zijn de eerste funderingen van zeventien woningen in Parkwijk Lelystad neergelegd. Deze woningen worden, net als in de eerste fase, in Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO) ontwikkeld. Hierbij ontwerpen de kopers samen met een architect hun eigen nieuwbouwwoningen. In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen ongeveer 130 nieuwbouwwoningen in deze gloednieuwe wijk in het Stadshart. Hiervan zijn de eerste 53 woningen de afgelopen anderhalf jaar opgeleverd.

De zeventien PPO-woningen liggen verspreid over twee woonblokken aan de Hollandse Linde. Sinds vrijdag 17 september worden de eerste funderingen neergelegd. Wethouder Adam Elzakalai: ‘’Met de ontwikkeling van Parkwijk kunnen nog meer inwoners profiteren van de centrale ligging en voorzieningen in het Stadshart.’’ Naar verwachting wordt fase twee voorjaar 2022 opgeleverd.

Concept PPO-woningen
In Parkwijk Lelystad staan de woonwensen van de bewoners centraal. ‘’Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap geeft de koper de vrijheid om de eigen individuele woning te ontwerpen, maar geeft de koper wel de voordelen van seriematige woningbouw,’’ vertelt Robert Geerdink, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘’Hier bepalen kopers zelf hoe hun woning eruitziet. Zij kiezen zelf bijvoorbeeld het aantal woonlagen, de kapvorm en de gevelstijl. Deze woningen bieden een grote keuzevrijheid voor de bewoners en zorgen daarnaast voor een heel gevarieerd straatbeeld. Diversiteit in de wijk staat centraal. Binnenkort gaat er een volgende fase met PPO-woningen in verkoop, waardoor er nog meer variatie in het straatbeeld van Parkwijk komt.’’

Binnenkort in verkoop
De volgende 28 PPO-woningen gaan komend najaar in verkoop. De nieuwste PPO-woningen komen in twee smaken: een rijwoning of een twee-onder-een-kapwoning. Ook bij deze woningen ontwerpen kopers samen met een architect hun eigen woning. 

Interesse in een van de nieuwste woningen? Maak een online woondossier aan en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Deze nazomer in verkoop

Droom jij van een nieuwbouwwoning dicht bij het centrum van Lelystad? In Parkwijk totaal gaan er deze nazomer 38 woningen in verkoop, waarvan we je nu al kunnen vertellen dat dit allemaal PPO-woningen zijn. Dit betekent dat je opnieuw je eigen gezinswoning kunt ontwerpen. Het verschil met de vorige fase is dat een deel van deze PPO-woningen ook in twee-onder-een-kapwoningen verkrijgbaar zijn. Je kunt straks kiezen uit: 

  • 28 rijwoningen
  • 10 twee-onder-een-kapwoningen

Waar komen deze woningen? 
In de situatietekening hierboven zie je waar de 38 nieuwe PPO-woningen straks komen te liggen in Parkwijk. Deze vormen een aanvulling op de huidige woningen. Daarnaast liggen ze verspreid over verschillende woonblokken. Als koper kun je straks kiezen op welk plekje jij wilt wonen. Wil jij bijvoorbeeld aan de rand van Parkwijk wonen? Of tegenover een groene berm? Of kies jij voor het knusse slenterstraatje? Jij bepaalt!

Heb jij interesse in een van de nieuwste woningen in Parkwijk? Maak dan nu gelijk een online woondossier aan.

Nieuwe bewoners van Parkwijk worden welkom geheten

Op vrijdag 26 maart werden de nieuwste bewoners van Parkwijk, Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink, welkom geheten in Lelystad door wethouder Adam Elzakalai. Zij kregen naast de sleutel van hun nieuwe patiowoning ook een typisch Lelystads pakketje met producten uit de regio. Het stel woont straks in een jonge nieuwbouwwijk op loopafstand van het Stadshart van Lelystad.

Nog geen jaar geleden kregen de allereerste bewoners van Parkwijk de sleutel van hun nieuwbouwwoning. In de tussentijd is de jonge Lelystadse woonwijk gegroeid naar 53 gevarieerde woningen waarvan vandaag en gisteren zes nieuwe levensloopgeschikte patiowoningen zijn opgeleverd. Joop Wijngaarden en Jannie Meijerink zijn de trotse eigenaar van een van deze patiowoningen. “Hiervoor woonden we dicht bij het centrum van Almere. Na 41 jaar Almere verkassen we naar Lelystad waar we ook vrienden hebben wonen. We kennen de stad goed. We vinden het heerlijk dat we in Parkwijk ook zo centraal en dicht bij voorzieningen wonen,” vertelt Jannie Meijerink.

Uitdagende woningbouwopgave
In aanwezigheid van Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, overhandigde wethouder Wonen, Adam Elzakalai de nieuwe Lelystedelingen een pakketje met producten uit de regio. “Lelystad biedt mensen als Joop en Jannie de kans op wonen in een stad die zich door haar groene setting presenteert als Hoofdstad van de nieuwe natuur en alles heeft aan stedelijke voorzieningen wat een stad aantrekkelijk maakt. Lelystad heeft de ruimte om bij te dragen aan de oplossing van het woningtekort in Nederland en staat voor een uitdagende woningbouwopgave. Die kunnen wij realiseren met voldoende variatie in woningtype, woonomgeving en prijsklasse. Met Parkwijk kiezen mensen voor wonen nabij het stadshart dat zich – zeker na corona -  ontwikkelt tot een bruisende omgeving met winkels, horeca, stadhuis, NS-station, ziekenhuis, theater en andere cultuur- en zorgvoorzieningen. Ik feliciteer de nieuwe bewoners van Parkwijk van harte met hun keuze en wens bouwer en ontwikkelaar Van Wijnen succes bij de realisering van de volgende fase van Parkwijk,” aldus de wethouder.

 

Jouw mening telt: hoe wil jij wonen in Parkwijk

Van zelf je PPO-woning ontwerpen tot meedenken in de ontwikkelingen. In Parkwijk staat de vraag 'Hoe wil jij wonen?' centraal. De ontwikkeling van de wijk gaat nu verder. Om woningen te ontwikkelingen die aansluiten op jouw woonwensen hebben wij nieuwe vragen opgesteld. Wil jij graag in deze karakteristieke en centrale wijk wonen? Ga naar het online woondossier en vul de vragen in. Wie weet gaat jouw droomwoning dan snel in verkoop. 

1. Klik op de knop hieronder en ga naar het inschrijf/ inlog-formulier
2. Klik onderaan op de knop log in en vul je inloggegevens in
3. Nu zit je in je online woondossier. Ga naar het knopje 'mijn woonwensen' en geef jouw wensen door

 

Hoe gaat het met de bouw van fase 1

Deze zomer startte de bouw van vijf patiowoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen in Parkwijk. Inmiddels gaat de bouw als een trein en worden de nutsvoorzieningen en installaties onder de vloer aangelegd. Alles verloopt mooi volgens planning zodat de bewoners volgend voorjaar al de sleutel kunnen krijgen.

  

Er is nog één levensloopgeschikte patiowoning beschikbaar. Hier kun je begin volgend jaar al naartoe verhuizen. Interesse? Bekijk hier deze woning. 

Grote interesse voor de PPO-woningen

De zeventien PPO-woningen zijn nu bijna drie weken met succes in verkoop. Heel veel mensen hebben zich ingeschreven voor een rijwoning. Er waren zelfs meer inschrijvers dan dat er woningen waren, dus alle woningen zijn inmiddels toegewezen en onder optie. De mensen die zich wel hebben ingeschreven en helaas geen woning hebben toegewezen gekregen, staan op de reservelijst. 

Heb jij interesse in een PPO-woning, maar heb jij je nog niet ingeschreven? Je kan je nog steeds aanmelden voor de reservelijst door het 'Digitale inschrijfformulier' in het online woondossier in te vullen. Ga hier naar het online woondossier en lees hier hoe jij je kunt inscrhijven voor een woning.
 

Eerste inschrijfperiode is gesloten

De verkoop van de 17 PPO-woningen is gestart sinds 10 september. Vanaf die dag is de online inschrijfperiode gestart en konden woningzoekers zich tot 21 september inschrijven. Uiterlijk 23 september horen geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven en een woning hebben toegewezen gekregen, welke woning er aan hun is toebedeeld en krijgen zij de mogelijkheid om hier een optie op te nemen. 

Heb jij interesse in een PPO-woning, maar heb jij je nog niet ingeschreven? Je kunt je nu aanmelden als reserve kandidaat door het 'Digitaal inschrijfformulier' in te vullen via het online woondossier.

In Parkwijk is de klant koning

Buitengewoon woningaanbod, zo noemen de makelaars van Parkwijk de PPO-woningen die net in verkoop zijn. De kopers bepalen hier zelf de kapvorm, de steenkleur en de gevelstijl. Vervolgens gaan zij met de architect om tafel om hun woonwensen te bespreken en deze te verwezenlijken in hun nieuwbouwwoning. Dat is uniek voor Lelystad, weten de adviseurs van De Boer Makelaardij, De 4 Linden Makelaardij en Van Der Linden Makelaardij.
 

‘In Parkwijk is de klant echt koning,’ vertelt Gert van der Linden van De 4 Linden Makelaardij. ‘De woningen en de woonwijk worden gerealiseerd zoals de kopers het willen. En niet zoals de makelaar, architect, ontwikkelaar of gemeente het van tevoren heeft bedacht. In de huidige woningmarkt zien wij dat er veel vraag is naar dit soort interessante woningen. Zelfs mensen uit de randstad kloppen bij ons aan voor een PPO-woning in Lelystad.’


Nieuwbouw

Ook Mieke Koster van De Boer Makelaardij ziet de groeiende vraag naar het aanbod in Parkwijk. ‘Mensen krijgen steeds specifiekere woonwensen. Bij een PPO-woning bepaal je zelf hoe jouw woning eruitziet. Wanneer je hier de sleutel van krijgt, is het extra leuk omdat je deze woning helemaal naar jouw wens hebt ontworpen. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van bestaande bouw. Daardoor is het nieuwbouwaanbod van Parkwijk flink in trek. ’


Inschrijven

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een van de 17 PPO-woningen moet je er nu bij zijn. De inschrijfperiode is inmiddels in volle gang. Geïnteresseerden kunnen zich nog voor maandag 21 september 12.00 uur inschrijven voor een woning naar voorkeur. Daarna worden de woningen toegewezen. Schrijf je nu in via het ‘Digitaal inschrijfformulier’ in het online woondossier.

Nu in verkoop: 17 PPO-woningen

De verkoop van de zeventien PPO-woningen van Parkwijk is nu gestart. Vanaf nu staan alle verkoopstukken, zoals de magazine en prijslijsten online op de website. Deze kun je als losse documenten bekijken onder het kopje 'downloads'. Bekijk hier de verkoopdocumenten.

Inschrijven
Vanaf nu is ook de inschrijving gestart. Via het online woondossier kun je je online inschrijven voor een rijwoning van Parkwijk in Lelystad. Door de stappen van het 'Digitaal Inschrijfformulier' in het woondossier te doorlopen schrijf je je in voor een rijwoning. Wil jij je je inschrijven? Doe dit dan vóór maandag 21 september 12.00 uur. Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. 

Toewijzing 
De toewijzing van de eengezinswoningen vindt in eerste instantie plaats op basis van de 1e opgegeven bouwnummervoorkeur. Inschrijvers die een hypotheekverklaring hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben geüpload in het inschrijfformulier, krijgen voorrang bij de toewijzing. Zijn er meerdere inschrijvers op eenzelfde bouwnummer mét hypotheekverklaring? Dan zal gekeken worden naar de motivatie van de inschrijver en eventuele andere voorbehouden.

Als een woning aan jou is toegewezen, dan wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. En heb je een optie op een van de PPO-woningen, deze is dan voor jou gereserveerd zodat je deze uiteindelijk kunt kopen. 

Wil jij je inschrijven? Ga hier naar het inschrijfformulier.  

Kies nu jouw bouwnummer

Nieuw: vanaf nu kun je doorgeven naar welk bouwnummer van de PPO-woningen jouw voorkeur uitgaat. Dit kun je doen in het online woondossier. Als jij nu al je voorkeuren doorgeeft, heb jij hier voordelen van bij de toewijzing na de start verkoop. 

Zo geef jij je voorkeuren door: 
1. Maak een online woondossier aan 
2. Wanneer je deze hebt aangemaakt en bent ingelogd, klik je op het tabje 'mijn woning' en op 'bijwerken' en vertel ons naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. 
3. Heb je interesse in meerdere bouwnummers? Geef dan het bouwnummer van je tweede, derde, vierde etc. voorkeur(en) toe te voegen aan jouw account. 

Ga nu naar het online woondossier.

Meld je nu aan voor de start verkoop

 

Na het succes van de eerste fase PPO-woningen gaan er opnieuw 17 dezelfde rij- en hoekwoningen in verkoop. Als koper van zo'n nieuwe PPO-woning kun je samen met de architect het huis helemaal naar je eigen wens ontwerpen. Hier bepaal je het aantal woonlagen, het type dak en gevel, de woningbreedte en de uitbouw en de architectuur. Door alle mogelijkheden is een PPO-woning ideaal om wonen te combineren met werken. Interesse? De verkoop start op donderdag 10 september. 
 

Geef nu je voorkeuren door
In de interactieve kavelkaart zijn nu de prijsranges te zien per bouwnummer. Hierdoor kun je nu al goed bepalen naar welke van de 17 PPO-woningen jouw voorkeur het meest uitgaat. Daarom kun je nu in het online woondossier aangeven welk(e) bouwnummer(s) jouw hart het meest naar uitgaat. Hier heb je straks voordelen van bij de toewijzing bij de start verkoop.


Start verkoop

Vanaf de start verkoop op 10 september zijn de definitieve prijzen bekend en start ook de online inschrijving. Wil jij meer weten over de woningen? Kom dan naar de start verkoop op locatie. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het evenement uitsluitend op afspraak. Je kunt je opgeven door je vóór 7 september op te geven via deze link. Na deze datum hoor jij van de makelaar in welke tijdscategorie tussen 16.00 en 18.00 uur je bent ingedeeld om langs te komen. 

Wat: start verkoop 17 PPO-woningen
Wanneer: donderdag 10 september 
Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: op de projectlocatie in Parkwijk
Opgeven: via deze link

 

Start verkoop 10 september

Op donderdag 10 september start de verkoop van de rijwoningen. Dat betekent dat vanaf dan de definitieve prijzen en verkoopstukken bekend zijn van de 17 PPO-woningen. Daarnaast start de online inschrijving van deze woningen. Vanaf 10 september staat het digitale inschrijfformulier klaar in het online woondossier. Zet jij deze datum in je agenda? 

Wat: start verkoop 17 PPO-woningen
Wanneer: donderdag 10 september 
Tijd en locatie: dit wordt later bekend gemaakt 

Steeds meer bekend 
In de aanloop naar de start verkoop vertellen we je steeds meer over de PPO-woningen. We laten je langzamerhand weten wat voor keuzemogelijkheden je wel niet allemaal hebt en wat natuurlijk de basis van de woningen minimaal en maximaal gaan kosten. Zo kun jij bepalen of zo'n buitengewone rijwoning misschien iets voor jou is. Handig toch? 

Ontdek hier meer over de rijwoningen.

Message in the bottle

Twee weken geleden was het zover: de start bouw van de patiowoningen en twee-onder-een-kapwoningen in Parkwijk. Omdat in deze fase maar enkele huizen gebouwd worden, hebben we de start bouw gisteren feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners. De kopers hebben tijdens dit moment een aandenken in een fles gedaan en dit vervolgens begraven in de fundering van hun toekomstige woning. Daarnaast was dit de perfecte gelegenheid om elkaar voor het eerst te ontmoeten. 

Nog enkele woningen beschikbaar
Wist je al dat van de woningen die nu gebouwd worden, nog enkele beschikbaar zijn? Zo kun je nog kiezen uit twee twee-onder-een-kapwoningen en een patiowoning. 

Bekijk hier de patiowoningen 

Bekijk hier de twee-onder-een-kapwoningen

We plukken nu de eerste vruchten van het centrumplan

De eerste bewoners zijn al verhuisd naar hun nieuwe woning in Parkwijk. Deze gloednieuwe wijk is het eerste resultaat van de nieuwe plannen voor de binnenstad van Lelystad. ‘Parkwijk ligt op een heel bijzondere plek,’ weet wethouder Janneke Sparreboom. ‘Hier geniet je van het beste van twee werelden. De wijk grenst zowel aan het groene Woldpark als aan het stadshart.’

 

‘Voor heel Lelystad hebben wij als gemeente de ambitie om 10.000 tot 15.000 nieuwe woningen te creëren,’ zegt Janneke Sparreboom. ‘Vooral in en om het centrum komen veel nieuwe huizen. We zitten middenin een plan voor een upgrade van de binnenstad en zijn al begonnen met onderhandelen, slopen en bouwen. Met Parkwijk plukken wij daar al de eerste vruchten van.’ 

 

Slenterwijk

‘Deze nieuwbouwwijk is zelfs het eerste praktijkvoorbeeld van de totale gebiedsvisie van de gemeente,’ vertelt Janneke Sparreboom. ‘In totaal komen er in Parkijk zo’n 130 nieuwbouwwoningen. De eerste fase rijwoningen en PPO-woningen zijn al klaar.’ Parkwijk is met het gevarieerde woningaanbod en de autoluwe straten een echte slenterwijk. ‘Je kunt nu al goed rondijken in de wijk. Alle huizen zijn uniek doordat ze allemaal een andere uitstraling hebben. De bewoners bepalen bij de PPO-woningen namelijk zelf hoe hun nieuwe woning eruitziet.’

 

Betaalbaar wonen

‘Mensen zoeken naar een huis met een goede prijs-kwaliteitverhouding,’ weet Janneke Sparreboom. ‘Wat je betaalt voor een PPO-woning in Parkwijk is vergeleken met de prijzen van de randstad erg laag. In Parkwijk kun je betaalbaar wonen, terwijl je centraal woont en zelf je woning samenstelt alsof je zelfbouwer bent.’

 

Levendig stadscentrum

Ook over de plannen voor het centrum is Janneke Sparreboom erg enthousiast: ‘Lelystad krijgt een bruisend stadshart. In het Theaterkwartier vind je allerlei horecagelegenheden en straks ook een nieuwe bioscoop.’ Voor een wandeling loop je in vijf minuten naar het Woldpark. Op dezelfde afstand ligt het Zilverpark, hier vinden straks allerlei evenementen plaats. 

 

Lees hier meer over de nieuwe fase rijwoningen.

Start bouw nieuwe woningen op Parkwijk

Goed nieuws: op woensdag 1 juli start de bouw van zes patiowoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen op Parkwijk. De afgelopen weken zijn de grondwerkzaamheden afgerond, daarom gaan op 1 juli de eerste palen de grond in. De woningen zijn al snel gebouwd, waardoor de toekomstige bewoners naar verwachting voorjaar 2021 al de sleutel krijgen. Wil jij ook volgend jaar al verhuizen naar een woning op Parkwijk? Er zijn nog diverse woningen beschikbaar. 

Bekijk hier de laatste patiowoning van Parkwijk 

Ontdek hier meer over de twee-onder-een-kapwoningen

Deze nazomer in verkoop: rijwoningen

Na het succes van de eerste fase start na de zomervakantie de verkoop van de volgende fase PPO-woningen. Deze Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap-woningen zijn rijwoningen die helemaal volgens jouw woonwensen worden gebouwd. Zo ben je eigenlijk zelfbouwer van jouw rijwoning en bepaal jij hoe jouw woning van buiten en binnen eruitziet. 

Bij de PPO-woningen kies jij: 

  • Het aantal woonlagen 
  • Welke kapvorm 
  • De woningbreedte 
  • Het gevelbeeld 
  • De woningindeling

Droom jij ervan om je eigen droomhuis te bouwen zonder teveel gedoe? Dan is een PPO-woning op Parkwijk echt iets voor jou. Ondanks dat je zelf in hoge mate aan zet bent, heb je een rijwoning voor een betaalbare prijs en heb je geen omkijken naar vergunningen, leveranciers en inkoop van bouwmaterialen. Ideaal toch? 

Lees hier meer over de rijwoningen.

 

Foto

De Boer Makelaardij en Assurantien Flevoland B.V.
Muntstraat 141
8232 WB Lelystad
0320 - 28 18 00
mail@deactievemakelaar.nl
www.deactievemakelaar.nl

Foto

De 4 Linden Makelaardij
Meentweg 1
8224 BP Lelystad
0320 - 23 71 20
info.lelystad@de4linden.nl
www.de4linden.nl

Foto

Van Der Linden Makelaardij
Meenthoek 1
8224 BS Lelystad
0320 - 241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

Belangstelling?

Wil jij graag nabij het centrum van Lelystad wonen met tegelijkertijd voldoende ruimte en groen om je heen? Dan zijn de huizen van nieuwbouwproject Parkwijk vast iets voor jou.

Maak vrijblijvend een Woondossier aan en ontvang de laatste ontwikkelingen
in de nieuwsbrief.

WOONDOSSIER AANMAKEN
background image