Parkwijk Lelystad - Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Eerste inschrijfperiode is gesloten

De verkoop van de 17 PPO-woningen is gestart sinds 10 september. Vanaf die dag is de online inschrijfperiode gestart en konden woningzoekers zich tot 21 september inschrijven. Uiterlijk 23 september horen geïnteresseerden die zich hebben ingeschreven en een woning hebben toegewezen gekregen, welke woning er aan hun is toebedeeld en krijgen zij de mogelijkheid om hier een optie op te nemen. 

Heb jij interesse in een PPO-woning, maar heb jij je nog niet ingeschreven? Je kunt je nu aanmelden als reserve kandidaat door het 'Digitaal inschrijfformulier' in te vullen via het online woondossier.

In Parkwijk is de klant koning

Buitengewoon woningaanbod, zo noemen de makelaars van Parkwijk de PPO-woningen die net in verkoop zijn. De kopers bepalen hier zelf de kapvorm, de steenkleur en de gevelstijl. Vervolgens gaan zij met de architect om tafel om hun woonwensen te bespreken en deze te verwezenlijken in hun nieuwbouwwoning. Dat is uniek voor Lelystad, weten de adviseurs van De Boer Makelaardij, De 4 Linden Makelaardij en Van Der Linden Makelaardij.
 

‘In Parkwijk is de klant echt koning,’ vertelt Gert van der Linden van De 4 Linden Makelaardij. ‘De woningen en de woonwijk worden gerealiseerd zoals de kopers het willen. En niet zoals de makelaar, architect, ontwikkelaar of gemeente het van tevoren heeft bedacht. In de huidige woningmarkt zien wij dat er veel vraag is naar dit soort interessante woningen. Zelfs mensen uit de randstad kloppen bij ons aan voor een PPO-woning in Lelystad.’


Nieuwbouw

Ook Mieke Koster van De Boer Makelaardij ziet de groeiende vraag naar het aanbod in Parkwijk. ‘Mensen krijgen steeds specifiekere woonwensen. Bij een PPO-woning bepaal je zelf hoe jouw woning eruitziet. Wanneer je hier de sleutel van krijgt, is het extra leuk omdat je deze woning helemaal naar jouw wens hebt ontworpen. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van bestaande bouw. Daardoor is het nieuwbouwaanbod van Parkwijk flink in trek. ’


Inschrijven

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor een van de 17 PPO-woningen moet je er nu bij zijn. De inschrijfperiode is inmiddels in volle gang. Geïnteresseerden kunnen zich nog voor maandag 21 september 12.00 uur inschrijven voor een woning naar voorkeur. Daarna worden de woningen toegewezen. Schrijf je nu in via het ‘Digitaal inschrijfformulier’ in het online woondossier.

Nu in verkoop: 17 PPO-woningen

De verkoop van de zeventien PPO-woningen van Parkwijk is nu gestart. Vanaf nu staan alle verkoopstukken, zoals de magazine en prijslijsten online op de website. Deze kun je als losse documenten bekijken onder het kopje 'downloads'. Bekijk hier de verkoopdocumenten.

Inschrijven
Vanaf nu is ook de inschrijving gestart. Via het online woondossier kun je je online inschrijven voor een rijwoning van Parkwijk in Lelystad. Door de stappen van het 'Digitaal Inschrijfformulier' in het woondossier te doorlopen schrijf je je in voor een rijwoning. Wil jij je je inschrijven? Doe dit dan vóór maandag 21 september 12.00 uur. Daarna vindt de toewijzing van de woningen plaats. 

Toewijzing 
De toewijzing van de eengezinswoningen vindt in eerste instantie plaats op basis van de 1e opgegeven bouwnummervoorkeur. Inschrijvers die een hypotheekverklaring hebben laten opstellen door een erkend financieel adviseur en deze hebben geüpload in het inschrijfformulier, krijgen voorrang bij de toewijzing. Zijn er meerdere inschrijvers op eenzelfde bouwnummer mét hypotheekverklaring? Dan zal gekeken worden naar de motivatie van de inschrijver en eventuele andere voorbehouden.

Als een woning aan jou is toegewezen, dan wordt je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. En heb je een optie op een van de PPO-woningen, deze is dan voor jou gereserveerd zodat je deze uiteindelijk kunt kopen. 

Wil jij je inschrijven? Ga hier naar het inschrijfformulier.  

Kies nu jouw bouwnummer

Nieuw: vanaf nu kun je doorgeven naar welk bouwnummer van de PPO-woningen jouw voorkeur uitgaat. Dit kun je doen in het online woondossier. Als jij nu al je voorkeuren doorgeeft, heb jij hier voordelen van bij de toewijzing na de start verkoop. 

Zo geef jij je voorkeuren door: 
1. Maak een online woondossier aan 
2. Wanneer je deze hebt aangemaakt en bent ingelogd, klik je op het tabje 'mijn woning' en op 'bijwerken' en vertel ons naar welk bouwnummer jouw voorkeur uitgaat. 
3. Heb je interesse in meerdere bouwnummers? Geef dan het bouwnummer van je tweede, derde, vierde etc. voorkeur(en) toe te voegen aan jouw account. 

Ga nu naar het online woondossier.

Meld je nu aan voor de start verkoop

 

Na het succes van de eerste fase PPO-woningen gaan er opnieuw 17 dezelfde rij- en hoekwoningen in verkoop. Als koper van zo'n nieuwe PPO-woning kun je samen met de architect het huis helemaal naar je eigen wens ontwerpen. Hier bepaal je het aantal woonlagen, het type dak en gevel, de woningbreedte en de uitbouw en de architectuur. Door alle mogelijkheden is een PPO-woning ideaal om wonen te combineren met werken. Interesse? De verkoop start op donderdag 10 september. 
 

Geef nu je voorkeuren door
In de interactieve kavelkaart zijn nu de prijsranges te zien per bouwnummer. Hierdoor kun je nu al goed bepalen naar welke van de 17 PPO-woningen jouw voorkeur het meest uitgaat. Daarom kun je nu in het online woondossier aangeven welk(e) bouwnummer(s) jouw hart het meest naar uitgaat. Hier heb je straks voordelen van bij de toewijzing bij de start verkoop.


Start verkoop

Vanaf de start verkoop op 10 september zijn de definitieve prijzen bekend en start ook de online inschrijving. Wil jij meer weten over de woningen? Kom dan naar de start verkoop op locatie. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het evenement uitsluitend op afspraak. Je kunt je opgeven door je vóór 7 september op te geven via deze link. Na deze datum hoor jij van de makelaar in welke tijdscategorie tussen 16.00 en 18.00 uur je bent ingedeeld om langs te komen. 

Wat: start verkoop 17 PPO-woningen
Wanneer: donderdag 10 september 
Tijd: van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: op de projectlocatie in Parkwijk
Opgeven: via deze link

 

Start verkoop 10 september

Op donderdag 10 september start de verkoop van de rijwoningen. Dat betekent dat vanaf dan de definitieve prijzen en verkoopstukken bekend zijn van de 17 PPO-woningen. Daarnaast start de online inschrijving van deze woningen. Vanaf 10 september staat het digitale inschrijfformulier klaar in het online woondossier. Zet jij deze datum in je agenda? 

Wat: start verkoop 17 PPO-woningen
Wanneer: donderdag 10 september 
Tijd en locatie: dit wordt later bekend gemaakt 

Steeds meer bekend 
In de aanloop naar de start verkoop vertellen we je steeds meer over de PPO-woningen. We laten je langzamerhand weten wat voor keuzemogelijkheden je wel niet allemaal hebt en wat natuurlijk de basis van de woningen minimaal en maximaal gaan kosten. Zo kun jij bepalen of zo'n buitengewone rijwoning misschien iets voor jou is. Handig toch? 

Ontdek hier meer over de rijwoningen.

Message in the bottle

Twee weken geleden was het zover: de start bouw van de patiowoningen en twee-onder-een-kapwoningen in Parkwijk. Omdat in deze fase maar enkele huizen gebouwd worden, hebben we de start bouw gisteren feestelijk gevierd met de toekomstige bewoners. De kopers hebben tijdens dit moment een aandenken in een fles gedaan en dit vervolgens begraven in de fundering van hun toekomstige woning. Daarnaast was dit de perfecte gelegenheid om elkaar voor het eerst te ontmoeten. 

Nog enkele woningen beschikbaar
Wist je al dat van de woningen die nu gebouwd worden, nog enkele beschikbaar zijn? Zo kun je nog kiezen uit twee twee-onder-een-kapwoningen en een patiowoning. 

Bekijk hier de patiowoningen 

Bekijk hier de twee-onder-een-kapwoningen

We plukken nu de eerste vruchten van het centrumplan

De eerste bewoners zijn al verhuisd naar hun nieuwe woning in Parkwijk. Deze gloednieuwe wijk is het eerste resultaat van de nieuwe plannen voor de binnenstad van Lelystad. ‘Parkwijk ligt op een heel bijzondere plek,’ weet wethouder Janneke Sparreboom. ‘Hier geniet je van het beste van twee werelden. De wijk grenst zowel aan het groene Woldpark als aan het stadshart.’

 

‘Voor heel Lelystad hebben wij als gemeente de ambitie om 10.000 tot 15.000 nieuwe woningen te creëren,’ zegt Janneke Sparreboom. ‘Vooral in en om het centrum komen veel nieuwe huizen. We zitten middenin een plan voor een upgrade van de binnenstad en zijn al begonnen met onderhandelen, slopen en bouwen. Met Parkwijk plukken wij daar al de eerste vruchten van.’ 

 

Slenterwijk

‘Deze nieuwbouwwijk is zelfs het eerste praktijkvoorbeeld van de totale gebiedsvisie van de gemeente,’ vertelt Janneke Sparreboom. ‘In totaal komen er in Parkijk zo’n 130 nieuwbouwwoningen. De eerste fase rijwoningen en PPO-woningen zijn al klaar.’ Parkwijk is met het gevarieerde woningaanbod en de autoluwe straten een echte slenterwijk. ‘Je kunt nu al goed rondijken in de wijk. Alle huizen zijn uniek doordat ze allemaal een andere uitstraling hebben. De bewoners bepalen bij de PPO-woningen namelijk zelf hoe hun nieuwe woning eruitziet.’

 

Betaalbaar wonen

‘Mensen zoeken naar een huis met een goede prijs-kwaliteitverhouding,’ weet Janneke Sparreboom. ‘Wat je betaalt voor een PPO-woning in Parkwijk is vergeleken met de prijzen van de randstad erg laag. In Parkwijk kun je betaalbaar wonen, terwijl je centraal woont en zelf je woning samenstelt alsof je zelfbouwer bent.’

 

Levendig stadscentrum

Ook over de plannen voor het centrum is Janneke Sparreboom erg enthousiast: ‘Lelystad krijgt een bruisend stadshart. In het Theaterkwartier vind je allerlei horecagelegenheden en straks ook een nieuwe bioscoop.’ Voor een wandeling loop je in vijf minuten naar het Woldpark. Op dezelfde afstand ligt het Zilverpark, hier vinden straks allerlei evenementen plaats. 

 

Lees hier meer over de nieuwe fase rijwoningen.

Start bouw nieuwe woningen op Parkwijk

Goed nieuws: op woensdag 1 juli start de bouw van zes patiowoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen op Parkwijk. De afgelopen weken zijn de grondwerkzaamheden afgerond, daarom gaan op 1 juli de eerste palen de grond in. De woningen zijn al snel gebouwd, waardoor de toekomstige bewoners naar verwachting voorjaar 2021 al de sleutel krijgen. Wil jij ook volgend jaar al verhuizen naar een woning op Parkwijk? Er zijn nog diverse woningen beschikbaar. 

Bekijk hier de laatste patiowoning van Parkwijk 

Ontdek hier meer over de twee-onder-een-kapwoningen

Deze nazomer in verkoop: rijwoningen

Na het succes van de eerste fase start na de zomervakantie de verkoop van de volgende fase PPO-woningen. Deze Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap-woningen zijn rijwoningen die helemaal volgens jouw woonwensen worden gebouwd. Zo ben je eigenlijk zelfbouwer van jouw rijwoning en bepaal jij hoe jouw woning van buiten en binnen eruitziet. 

Bij de PPO-woningen kies jij: 

  • Het aantal woonlagen 
  • Welke kapvorm 
  • De woningbreedte 
  • Het gevelbeeld 
  • De woningindeling

Droom jij ervan om je eigen droomhuis te bouwen zonder teveel gedoe? Dan is een PPO-woning op Parkwijk echt iets voor jou. Ondanks dat je zelf in hoge mate aan zet bent, heb je een rijwoning voor een betaalbare prijs en heb je geen omkijken naar vergunningen, leveranciers en inkoop van bouwmaterialen. Ideaal toch? 

Lees hier meer over de rijwoningen.

 

Facebook

Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

20 september om 02:57

Wil jij in aanmerking komen voor een van de 17 PPO-woningen? Je hebt dan nog tot morgen 12.00 uur de tijd om je in te schrijven. Dit doe je via het 'Digitaal inschrijfformulier' in het online woondossier: bit.ly/35nO8B7
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

18 september om 02:40

‘In Parkwijk is de klant echt koning,’ vertellen de makelaars De actieve makelaar Lelystad, De 4 Linden Makelaardij en Makelaardij van der Linden Lelystad. 'Bij de PPO-woningen bepalen kopers hier helemaal zelf de kapvorm, de steenkleur en de gevelstijl. Vervolgens gaan zij met de architect om tafel om hun woonwensen te bespreken en deze te realiseren in hun nieuwbouwwoning.' 👉 Lees hier het hele verhaal op de website: bit.ly/2ZJe1Ib
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

13 september om 03:25

✏️ Het is inschrijven geblazen! De 17 PPO-woningen zijn in verkoop, daarom kun jij je nu voor een rijwoning online inschrijven. Dit doe je heel eenvoudig via het digitale inschrijfformulier in het online woondossier. Schrijf je hier in: bit.ly/35nO8B7
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

10 september om 08:07

🥳 Vandaag staat in het teken van de verkoop van de 17 PPO-woningen in Parkwijk. Geïnteresseerden komen langs voor meer informatie. Daarnaast kunnen de mensen thuis vanaf de bank nu alle verkoopstukken online bekijken én zich online inschrijven. Ben jij nieuwsgierig? Ga naar www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

4 september om 10:57

Wist jij al dat je meer over de PPO-woningen te weten kunt komen door op een specifieke woning te klikken? Zo ontdek je dan bijvoorbeeld de prijsranges. Ben jij overtuigd van een van de 17 rijwoningen? Geef dan nu alvast je voorkeur voor een bouwnummer door in het online woondossier. www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

2 september om 07:31

Heb jij al je voorkeuren voor een bouwnummer doorgegeven? Je kunt nu namelijk aangeven van welke PPO-woning jouw hart het hardst gaat kloppen. Zo kun jij nu bijvoorbeeld kenbaar maken of je het liefste in een hoekwoning of in een tussenwoning wilt wonen. www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

27 augustus om 06:42

Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

26 augustus om 00:07

🥳 De verkoop van de 17 PPO-woningen wordt feestelijk gevierd op donderdag 10 september op de projectlocatie van Parkwijk in Lelystad. Wil jij hier bij zijn? Dat kan! Vanwege de coronamaatregelen kunnen niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Meld je daarom van tevoren aan. Dan hoor je in welk tijdslot (tussen 16.00 en 18.00 uur) je kunt komen. Lees verder: bit.ly/34zIoUs
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

20 augustus

Heb jij interesse in de nieuwe fase PPO-woningen? Vanaf nu zijn de prijsranges bekend van de 17 rijwoningen én kun je jouw voorkeuren voor een bouwnummer doorgeven. Op welk plekje wil jij graag wonen? Lees hier hoe je je voorkeur doorgeeft: bit.ly/31c5cHS
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

15 augustus

Kies jij voor een van de 17 PPO-woningen? Dan stel jij zelf jouw rijwoning samen op basis van jouw wensen, je bepaalt zelf... ✅ ... het aantal woonlagen ✅ ... de woningbreedte ✅ ... de gevelstijl ✅ ... of je een uitbouw neemt ... ✅ ... de woningindeling ✅ ... de afwerking van je huis Wil jij aan het roer staan bij het ontwerpen van jouw droomwoning? Bekijk meer over deze PPO-woningen: www.parkwijklelystad.nl Meer weergeven
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

11 augustus

Een woning met een trapgevel, een plat dak of een tuitgevel. Bij een PPO-woning bepaal je niet alleen hoe jouw gevel eruitziet, maar ook het aantal woonlagen, de kleuren en materialen en de indeling van je rijwoning. Hier staan jouw wensen centraal en kun jij jouw droomhuis waarmaken. Is zo'n PPO-woning iets voor jou? Op 10 september start de verkoop. www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

4 augustus

Wist je al dat je alleen in aanmerking voor een woning van Parkwijk kunt komen door een online woondossier aan te maken? Hier heb je straks al je belangrijke documenten op een plek en kun je ook je digitaal inschrijven voor een woning. Handig toch? Maak hier je woondossier aan: bit.ly/2NxJIgZ
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

31 juli

Een patiowoning in Parkwijk is ideaal wanneer je graag gelijkvloers wilt wonen dicht bij het centrum van Lelystad, maar nog niet toe bent aan een klein appartement. Zo heb je in de patiowoning naast een slaap- en badkamer op de begane grond nog twee extra slaapkamers op de verdieping. Daarnaast heb je ook een patio, een onderhoudsvrije tuin. Zie jij jezelf hier al wonen? Dan is er goed nieuws: de bouw van deze woningen is al gestart. www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

28 juli

Parkwijk is een echte slenterbuurt.Doordat de auto's op de binnenpleinen geparkeerd staan, kunnen kinderen hier veilig spelen en bepalen alleen de buitengewone huizen het straatbeeld. Wil jij dorps wonen middenin Lelystad? Dat kan! Op 10 september gaan er opnieuw rijwoningen in verkoop: www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

23 juli

🏡 In Parkwijk is bijna geen huis hetzelfde. Doordat jouw woonwensen centraal staan en jij zelf bepaalt hoe jouw rijwoning er van binnen en buiten uitziet, heeft de wijk een gevarieerd straatbeeld. Wil jij ook zelf je eigen woning samenstellen? Op 10 september gaan 17 PPO-woningen in verkoop. Meer weten? Kijk snel op: www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

20 juli

🎉 Goed nieuws: op donderdag 10 september start de verkoop van 17 PPO-woningen in Parkwijk Lelystad. Dit is de ideale woning voor woningzoekers die aan het roer willen staan bij zowel het ontwerp als de indeling van hun rijwoning. Je bepaalt hier namelijk zelf het aantal woonlagen, de kapvorm, het gevelbeeld, de indeling, afwerking en nog veel meer. Wil jij meer weten? bit.ly/32rmSjL
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

17 juli

📜 Van een tekening tot een klein aandenken en een handgeschreven brief. Door middel van flessenpost stopten de kopers van de patiowoningen in Parkwijk een persoonlijk aandenken in de fundering van hun toekomstig huis. Wat je noemt een mooi gebaar met een grote betekenis. www.parkwijklelystad.nl
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

10 juli

Ben jij op zoek naar een levensloopgeschikte woning? Dan is de patiowoning op Parkwijk in lelystad misschien wel wat voor jou. De bouw is al gestart. Dat betekent dat je in het voorjaar van 2021 de comfortabele, levensloopgeschikte en duurzame patiowoning kan gaan inrichten! Kijk voor meer informatie eens op de website: bit.ly/2WQSOtp
Facebook Parkwijk Lelystad
Facebook Parkwijk Lelystad

Parkwijk Lelystad

3 juli

Een bijzonder moment voor de kopers van de patiowoningen en twee-onder-een-kap woningen. De bouw van hun huis is gestart! 🥳De eerste palen van de nieuwbouwwoningen zitten al in de grond. Door de voorspoedige bouw krijgen de bewoners in het voorjaar 2021 al de sleutel van hun nieuwe huis. Wil jij volgend voorjaar verhuizen? Goed nieuws: er zijn nog 3 woningen beschikbaar op Parkwijk. Nieuwsgierig? bit.ly/2WQSOtp
Facebook Parkwijk Lelystad

Belangstelling?

Wil jij graag nabij het centrum van Lelystad wonen met tegelijkertijd voldoende ruimte en groen om je heen? Dan zijn de huizen van nieuwbouwproject Parkwijk vast iets voor jou.

Maak vrijblijvend een Woondossier aan en ontvang de laatste ontwikkelingen
in de nieuwsbrief.

WOONDOSSIER AANMAKEN
background image