Wonen in Lelystad

Wonen in Lelystad

Lelystad is groen. Parkwijk maakt het groener. De nieuwe woonwijk gaat het groene karakter van Lelystad in het Stadshart nog verder versterken. En dat met alle voorzieningen bij de hand. Je loopt namelijk zo het centrum van Lelystad in. Hier vind je supermarkten, een apotheek, huisartsenpost, winkels, restaurants, barretjes, een bioscoop, theater, sportschool, zwembad… Te veel om op te noemen! Ook als je de stad uit wilt, zit je in Parkwijk goed. In vijf minuten sta je op het NS-station en in tien minuten rijd je de snelweg op. Wonen in Lelystad, werken waar je maar wilt. Goede combinatie, toch?

Voorzieningen

Vanuit Parkwijk loop je zo het bruisende Stadshart in. Hier vind je alles wat je nodig hebt. Van je dagelijkse boodschappen doen tot schaamteloos shoppen met vriendinnen. ’s Middags bezoek je een museum en ’s avonds ga je naar de bioscoop, het theater of concertzaal. Ook op culinair gebied kom je aan je trekken. Het barst van de gezellige lunchrooms, koffiebarretjes, restaurants en cafés. Sportief aangelegd? Je loopt zo de sportschool of het zwembad in. Maar daarnaast heb je ook verschillende drogisterijen, twee apotheken en huisartsenpost binnen handbereik. Niet alleen Parkwijk draagt bij aan de ontwikkeling van het Stadshart. Ook andere gebieden in het Stadshart krijgen de komende jaren een flinke make-over om Lelystad nog groener en gezelliger te maken.

Recreatie

Als gelukkige bewoner van Parkwijk woon je op slechts tien minuten rijden van het Natuurpark Lelystad. Ontdek al wandelend of fietsend wat dit fantastische bosgebied te bieden heeft. Bisons, rammen, edelherten, elanden, zwijnen, otters, zo in het wild. Ga jij op zoek? Ook rijd je zo naar het natuurgebied de Oostvaardersplassen. Dit moerasgebied is uniek Europa en wordt gekenmerkt door schitterende rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Maar natuurlijk is Lelystad in de eerste plaats een waterstad. De kust aan het Markermeer is ruim 17 kilometer lang. Er zijn twee prachtige stranden en zeven jachthavens met meer dan 3.000 ligplaatsen. In Lelystad kun je zonnen, zwemmen, zeilen, surfen, kitesurfen, waterskiën of wat je dan ook maar op het water wilt doen. Het is ook niet zo gek dat Lelystad elk jaar weer de voorkeurslocatie is voor verschillende nationale en internationale zeilwedstrijden.

Scholen

Je geniet met het hele gezin van de ruimte die je in Parkwijk hebt. Toch heb je een volle agenda en heb je ‘s ochtends maar weinig tijd. Er moet ontbeten worden, de kinderen moeten naar school en dan moet je snel door naar je werk. Gelukkig zijn er bij Parkwijk in de buurt maar liefst vijf basisscholen van verschillende overtuigingen: openbaar, Montessori, Jenaplan, Christelijk en Islamitisch. Ook zijn er een algemene, interconfessionele, groene en praktijkgerichte middelbare school in de buurt en rijd je in vijf minuten naar de kinderopvang of peuteropvang. Dat betekent ‘s ochtends nooit meer te laat komen of het ontbijt hoeven overslaan.

Bereikbaarheid en uitvalswegen

Wil je wel in Lelystad wonen, maar ergens anders blijven werken? Geen probleem. Vanaf Parkwijk rijd je binnen 10 minuten de A6 of N302 op. Zo ben je in een half uur in Almere, in drie kwartier in Utrecht of Amersfoort en binnen een uur in Amsterdam.  Parkwijk Lelystad ligt niet alleen centraal in de stad, maar ook in het land. Op slecht tien minuten lopen, rijden NS-treinen in een kwartier naar Almere, in een half uurtje naar Zwolle en in 40 minuten naar Amsterdam.