Parkwijk Lelystad - financiering

Een nieuwbouwwoning kopen,
er is vaak meer mogelijk dan je denkt

Je hebt gekozen voor een Van Wijnen-woning. Bij Van Wijnen staan kwaliteit en woongenot voorop. Dat betekent dat onze woningen compleet en van alle gemakken voorzien worden opgeleverd. Maar je hebt natuurlijk ook nog eigen wensen. Van Wijnen biedt veel uitbouwmogelijkheden om je huis naar eigen smaak en voorkeuren in te delen. Interessant om goed over na te denken, want het levert bijvoorbeeld vele extra vierkante meters woonplezier op.

Wil je bijvoorbeeld gezellig met het hele gezin kunnen tafelen? Dan is een uitbreiding van de woonkamer mogelijk een goed idee, zodat er voldoende ruimte voor is. Dol op kamperen maar kun je nergens je kampeerspullen of caravan kwijt? Een houten berging naast het huis of indeling van de zolder biedt wellicht uitkomst. Of kies voor een fijne bijkeuken voor alle witgoedapparatuur zodat je de keuken optimaal kunt gebruiken voor heerlijk kokkerellen en bakken. Het is allemaal mogelijk.

Een uitbouw valt niet onder de standaardoplevering van de nieuwbouwwoning, maar onder het ‘meerwerk’. Je betaalt dan ook een meerprijs. Wist je dat je deze extra kosten vaak gewoon kunt meefinancieren in de hypotheeklening? Sommige kopers kiezen toch maar niet voor die garage of bijkeuken die ze graag zouden willen. Ze staren zich blind op de kostprijs. Maar bereken je de maandlasten op basis van een hypotheeklening, dan ziet het kostenplaatje er ineens heel anders uit.

Stel, voor het door jou gekozen woningtype kost een uitbouw van 2,4 meter inclusief bijkeuken 23.500 euro (zie het rekenvoorbeeld in tabel hieronder). In totaal is dat bedrag misschien even slikken, maar gefinancierd vanuit de hypotheek komt dit neer op 83 euro per maand (bij een lening zonder NHG). Voor de prijs van een etentje buiten de deur heb je dus nog jarenlang plezier van meer plek om zelf te koken, samen te eten en te genieten van extra veel leefruimte.

Goed om te weten: het meefinancieren van meerwerk is alleen mogelijk bij nieuwbouwwoningen. Voor bestaande bouw of eenmaal opgeleverde nieuwbouw kan dit niet. Dat is meteen een belangrijk argument om de keuze voor een uitbouw niet uit te stellen tot later. Een uitbouw door een andere aannemer laten uitvoeren lijkt soms goedkoper, maar dan zijn de kosten volledig voor eigen rekening. Vergeet ook niet dat er leges voor een bouwvergunning bovenop kunnen komen. In de kosten voor een uitbouw door Van Wijnen zijn deze leges al verrekend in de prijs.

Achteraf uitbouwen (door een andere aannemer) is ook om praktische redenen niet zo handig. Zo zal het langer duren voor je in je nieuwe huis kan. Om onduidelijkheid over eventuele aansprakelijkheid te voorkomen, zal een andere aannemer pas na de oplevering van het huis aan de slag kunnen namelijk.

Droom jij ook van een grote keuken of een garage? Laat dan je hypotheekadviseur uitrekenen wat dit meerwerk voor jouw maandlasten zal betekenen.

Prijzen in euro’s. Rekenvoorbeeld op basis van gegevens van Rabobank bij een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar, een aflosschema van 30 jaar en een rentekorting van totaal 0,4% (0,2% betaalpakketkorting Rabobank en 0,2% duurzaamheidskorting voor de bouw van een woning met EPC-waarde van 0,6 of lager). Productprijzen zijn ter illustratie.

Verkoop & informatie

Foto

De Boer Makelaardij
Muntstraat 141
8232 WB Lelystad
0320 - 28 18 00
mail@deactievemakelaar.nl
www.deactievemakelaar.nl

Foto

De 4 Linden Makelaardij
Meentweg 1
8224 BP Lelystad
0320 - 23 71 20
info.lelystad@de4linden.nl
www.de4linden.nl

Foto

Van Der Linden Makelaardij
Meenthoek 1
8224 BS Lelystad
0320 - 241 774
info.lelystad@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

background image

Belangstelling?

Foto

Financiële check

Foto

Woondossier aanmaken

Foto

Veelgestelde vragen