Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe komt de koop tot stand?

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop (- en aanneem) overeenkomst. Zodra alle opschortende en ontbindende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.

Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst?

De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de woning realiseert.

Wat betekent V.O.N.?

V.O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Bekijk na de start verkoop de prijslijst op de website om te zien wat er wel en niet onder vrij op naam valt.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

De bedenktijd is één kalenderweek, dus 7 dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt 2 maanden de tijd om de financiering te regelen.

Als ik een optie neem, zit ik dan gelijk aan de woning vast?

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen.

Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik een woning koop?

De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, tuinaanleg, keuken, bestrating, inrichting, aansluiting CAI en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.

Het kopen van een woning is niet zomaar iets, bij wie moet ik zijn voor vragen?

Zodra de aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de afdeling Kopersbegeleiding van Van Wijnen. Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt er een kopersbegeleider toegewezen aan het project. Gedurende de hele bouwperiode en onderhoudsperiode (tot 3 maand na de oplevering van de woning) is hij of zij jouw aanspreekpunt. Voordat er een kopersbegeleider aangewezen is, kun je met vragen terecht bij de projectmakelaars of de afdeling Verkoop van Van Wijnen.

Zijn er ook brochures beschikbaar?

Er zijn digitale brochures beschikbaar op de website. Ook kun je een brochure verkrijgen bij de projectmakelaars.

Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Hiervoor geldt de SWK-overeenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de woning. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in het SWK-boekje, verkrijgbaar bij de makelaar.

Wat betekent SWK?

SWK staat voor Stichting Waarborgfonds Koopwoningen.

Ik wil graag een huis kopen in Parkwijk Lelystad, maar ik moet mijn huidige woning nog verkopen. Kan Van Wijnen me hierbij helpen?

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaars in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.

Bij wie moet ik zijn voor eventuele klachten na de oplevering?

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de koperbegeleiding. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.

Wie of wat is Van Wijnen?

Van Wijnen is de bouwer van woningen in Parkwijk Lelystad.

Ik ben geïnteresseerd en ik wil graag meer informatie. Hoe meld ik mij aan?

Je kunt je vrijblijvend aanmelden via de website. Of neem contact op met de een van de projectmakelaars.

Hoe kan ik contact opnemen met Van Wijnen?

Tijdens de verkoopperiode kun je contact opnemen met de projectmakelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, krijg je een kopersbegeleider vanuit Van Wijnen toegewezen. Hij of zij neemt contact met je op. Heb je voor die tijd al een vraag? Neem dan contact op met Piet van Slochteren of Kiki Ongering van de afdeling Verkoop via telefoonnummer 0513 – 467 654.

Kan ik Parkwijk Lelystad volgen op social media?

Parkwijk Lelystad heeft een eigen Facebookpagina. Vind de pagina leuk en blijf automatisch op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, inspiratietips en nog veel meer.

Wat wordt er gebouwd in Parkwijk Lelystad?

Rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Hoeveel woningen komen er in Parkwijk Lelystad?

In totaal komen er 130 woningen in Parkwijk.

Wanneer start de bouw van woningen in Parkwijk Lelystad?

Zodra er een verkooppercentage van 70% is gehaald, wordt de start bouw afgekondigd.

Wat gaat er de komende jaren nog meer gebeuren?

In de toekomst breidt nieuwbouwproject Parkwijk Lelystad zich verder uit. Er worden dan rij- en hoekwoningen met de mogelijkheid tot woon-werk of woon-zorg en huurwoningen gebouwd.

Wordt er duurzaam gebouwd op Parkwijk Lelystad?

Duurzaam en energiezuinig bouwen staat hoog in het vaandel bij Van Wijnen. Zowel in de bouwfase als in de woonfase. Er wordt bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen rekening gehouden met duurzame materialen. Daarnaast hanteert Van Wijnen de geldende regelgeving met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid. De woningen in Parkwijk worden gebouwd zonder aardgasaansluiting. De woningen wekken deels eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Voor de verwarming van de woningen en water wordt geen cv-ketel gebruikt, maar een lucht-warmtepomp.

Hoe wordt de omgeving ingericht?

Parkwijk is een groene wijk aan de oostzijde van het Stadshart van Lelystad. De woonbuurt bestaat uit autoluwe hofjes en slenterstraatjes. De omgeving van de woning wordt ingericht en ontworpen door de gemeente. Hieronder valt het aanleggen van openbaar groen, bestrating, trottoirs, openbare verlichting en speelplekken.

Is er een basisschool in de buurt?

Ja, er zijn diverse basisscholen op loop- en fietsafstand van Parkwijk Lelystad.

Welke sportvoorzieningen zijn er?

Er zijn veel sportvoorzieningen in Parkwijk Lelystad. Denk onder meer aan een voetbalvereniging, fitnesscentrum en zwembad.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Ja, Parkwijk Lelystad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. In een kwartier ben je in Almere, in een half uur in Zwolle en in 40 minuten in Amsterdam.

Is er een winkelcentrum in de buurt?

In Parkwijk Lelystad woon je met alle voorzieningen van het centrum van Lelystad vlakbij. Voor dagelijks boodschappen zijn er in het Stadshart verschillende supermarkten en drogisterijen aanwezig.

Wie onderhoudt het openbaar groen?

De gemeente onderhoudt het openbaar groen. Heb je hier vragen of opmerkingen over? Dan kun je contact opnemen met de gemeente Lelystad.

Wat houdt een comfortwoning in?

Een comfortwoning heeft het hele woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, technische ruimte enzovoort) op dezelfde verdieping. Deze woonlaag is zonder trappen of andere obstakels te bereiken.

Zijn er aanpassingen mogelijk in de woning?

Er wordt een meer- en minderwerklijst gemaakt. Hierin kun je je eigen woonwensen aangeven, zoals bijvoorbeeld een uitbouw of ander sanitair. Je kunt deze lijst bij de projectmakelaars opvragen.

Zijn de woningen energiezuinig?

De woningen zijn standaard energiezuinig volgens de norm EPC 0,4 (EPC staat voor energieprestatiecoëfficiënt). Je huis wekt deels zijn eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Je woning is gasloos en all-electric.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Je kunt je tijdens de verkoopperiode inschrijven bij een van de projectmakelaars.