Start bouw Parkwijk

Op woensdag 18 september is de bouw van de nieuwe woonwijk Parkwijk in Lelystad officieel gestart. Wethouder Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad gaf in nabijheid van de eerste nieuwe bewoners het startsein voor de bouw van de nieuwe groene ‘slenterwijk’ en onthulde het uitkijkplatform, van waaraf bewoners en overige geïnteresseerden het bouwproces kunnen volgen. Het gasloze Parkwijk telt straks meer dan 135 gevarieerde nieuwbouwwoningen. De bewoners zijn actief betrokken geweest bij het ontwerpproces van de woningen en hebben hun huis zelf mogen samenstellen.

Uitkijktoren bij
Uitkijkplatform bij de bouwplaats van Parkwijk

De bouw van de woningen is in handen van Van Wijnen Lelystad. Nina Nomden, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: “Wij zijn zeer verheugd om te starten met de bouw van de woningen in Parkwijk. Het wordt een knusse gezellige buurt in het hart van Lelystad. We realiseren er een mooie mix aan woningtypes. Zo realiseren we bijvoorbeeld naast de koopwoningen voor Amvest 27 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen van ons woonproduct Fijn Wonen voor de vrijesectorhuur. Alle woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting.”

Stadshart

Met het centrum op steenworp afstand kan er in Parkwijk gewoond worden in een stadse, maar ook groene omgeving met winkels en horeca direct binnen handbereik. Wethouder Janneke Sparreboom; “Lelystad bouwt samen met ontwikkelingspartners aan een levendig Stadshart. De mix van nieuwe woningen, transformatie van kantoorpanden, een compact winkelcentrum, aanbod aan horeca- en nieuwe uitgaansgelegenheden, waaronder een bioscoop in het Theaterkwartier maken van het Stadshart dé plek voor ontmoeting, ontspanning en winkelplezier in een gastvrije omgeving. Bewoners van Parkwijk profiteren van dat verlevendigde Stadshart en dragen daar straks zelf in belangrijke mate aan bij.”

Veel variatie

In Parkwijk komt er een sterk variërend straatbeeld. De vraag “hoe wil jij leven?” staat hier centraal. Toekomstige bewoners van Parkwijk hebben namelijk veel inspraak in hoe hun woning en daarmee hun wijk eruit komt te zien. Dat heet Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO). Bewoners bepalen zelf de woningbreedte, het aantal woonlagen, de kapvorm, de voorgevel, materiaal- en kleurgebruik, etc. Verder zijn er veel meer- en minderwerkopties. Zo ontstaat er voor iedereen een droomwoning. Daarnaast levert dit een gevarieerd stedelijk beeld op, sterk onderscheidend ten opzichte van woningbouw in regulier ontwikkelde woonwijken.

Deel pagina