Parkwijk klaar voor start bouw

Na de zomer begint de bouw van Parkwijk. Janneke Sparreboom, wethouder, en Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad, ondertekenden vorige week de koop-realisatieovereenkomst voor de eerste 40 woningen. Ook heeft de gemeente de grond alvast klaargemaakt voor de bouw.

Parkwijk: een gevarieerde woonwijk

De toekomstige bewoners van Parkwijk hebben veel inspraak in hoe hun woning en de woonbuurt eruit komen te zien door de inzet van Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap (PPO). Hiermee stellen kopers zelf hun woning samen. Nina Nomden is trots op het resultaat: ‘Je bepaalt zelf de woningbreedte, het aantal woonlagen, de kapvorm, de voorgevel en het materiaal- en kleurgebruik. Uiteindelijk levert dit een gevarieerd en onderscheidend straatbeeld op: in Parkwijk komt een grote veelzijdigheid in kleuren en materialen, in tegenstelling tot de regulier ontwikkelde woonwijken. Als lokale ontwikkelaar en bouwer zijn wij er trots op dat we met Parkwijk een bijzondere meerwaarde aan de stad toevoegen.’

Vernieuwd stadshart

Parkwijk wordt onderdeel van een nieuwe impuls voor het stadshart van Lelystad. ‘We zijn hard bezig om het stadscentrum aan te passen aan de eisen van deze tijd,’ vertelt wethouder Janneke Sparreboom. ‘Het centrum wordt compacter, we voegen woningen toe en we concentreren de horeca en uitgaansvoorzieningen, waaronder een bioscoop, in het Theaterkwartier. Door de ligging van de wijk profiteren de bewoners straks optimaal van het nieuwe stadscentrum.’

Toekomstplannen voor Parkwijk

Parkwijk telt straks in totaal zo’n 135 nieuwe woningen. Naast de koop-realisatieovereenkomst voor de eerste 40 woningen, heeft Van Wijnen ook een reservering lopen voor de volgende fase van Parkwijk. Behalve de PPO-woningen komen er onder andere ook appartementen en huurwoningen in de nieuwe wijk. Het resultaat is een gevarieerde woonbuurt met hofjes en slenterstraatjes, maar met de dynamiek van het stadscentrum op loopafstand.

Op de hoogte blijven?

Wil jij weten wanneer de volgende fase van Parkwijk in verkoop gaat? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.

Deel pagina