‘Vanuit Parkwijk loop je zo het centrum in maar ervaar je ook de rust en ruimte’

Nu wonen ze nog in hartje Amsterdam, maar binnenkort verruilen Sherida (55) en Gerrit (58) de hoofdstad voor de rust en ruimte van een patiowoning in Parkwijk. Daar wonen ze straks in een groene woonwijk met het centrum van Lelystad bij de hand.

Van Amsterdam naar Lelystad

Het stel woont nu in een nieuwbouwappartement in Osdorp. ‘In Amsterdam is alles wat je maar nodig hebt natuurlijk dichtbij,’ vertelt Sherida, ‘maar er werd wel heel veel gebouwd bij ons in de wijk en Amsterdam is toch ook wel erg druk geworden.’ Gerrit en Sherida misten rust en ruimte in Amsterdam en besloten om zich heen te kijken.

Stads met een groen karakter

Heel veel haast hadden ze daarbij niet: beiden wilden graag een nieuwbouwwoning. Zo’n twee jaar lang keken ze regelmatig op Funda op zoek naar een nieuwbouwproject dat aansloot bij hun woonwensen. Sherida legt uit dat ze met name keken naar grotere plaatsen in Flevoland: ‘daar heb je wel alle voorzieningen van een stad, maar toch wat meer groen om je heen.’ Gerrit en Sherida bekeken meerdere projecten, maar de perfecte match zat er steeds niet tussen. Toen ze Parkwijk tegenkwamen, waren ze eruit: hier wilden ze gaan wonen.

Eerst was het vooral de locatie die ze aansprak. ‘We wilden wel graag dicht bij het centrum wonen, daarom hebben we ook voor Lelystad gekozen. Vanuit Parkwijk loop je zo het centrum in. We willen graag alles bij de hand hebben, dat zijn we ook zo gewend. Vanuit Parkwijk kunnen we eenvoudig het centrum in om bijvoorbeeld uit eten te gaan of een film te kijken in de bioscoop.’ Daarnaast spreekt het groene karakter ze aan: in hun huidige wijk wordt veel gebouwd en missen ze een buurtgevoel. Straks wonen ze aan een rustig straatje met veel groen en een park op steenworp afstand.

Station naast de deur

De nieuwe locatie is ook handig met het oog op werk, want beiden zijn werkzaam in Amsterdam. ’s Ochtends rijden ze samen naar Amsterdam maar in de middag gaat Gerrit vaak alvast wat eerder naar huis voor de hond. Sherida kan dan in Amsterdam de trein nemen zonder over te stappen. ‘Daarna loop ik zo in 5 minuten naar huis.’

Patiowoning

Gerrit en Sherida kozen voor een eenlaagse patiowoning. ‘De open woonruimte spreekt ons heel erg aan.’ Ze wilden geen hele grote woning, maar het stel was wel op zoek naar een ruimtelijk gevoel. ‘Klein maar fijn wonen dus,’ lacht Sherida. Ook de openslaande deuren naar het terras vinden ze een plus: ‘we lopen straks zo naar buiten. Dit is ook ideaal voor onze hond.’

Blik op de toekomst

Het stel maakte bewust de keuze voor een gelijkvloers woonprogramma, waarbij ze de bad- en slaapkamer op de begane grond hebben. Hoewel ze nu nog jong van lijf en leden zijn, houden ze alvast rekening met de toekomst: ‘je weet natuurlijk niet hoe je er over een paar jaar bijzit,’ legt Sherida uit. ‘Met deze woning heb je weinig onderhoud en hoef je niet altijd te poetsen en boenen.’

Het huis in Amsterdam hebben ze al vlot verkocht en in afwachting op hun nieuwe woning, betrekt het stel straks eerst hun vakantiewoning in Zeewolde. Inmiddels hebben ze Lelystad en omgeving verder verkend en kijken ze uit naar de verhuizing. ‘Hopelijk is dit straks de laatste keer dat we gaan verhuizen,’ zegt Sherida.

Interesse?

Wil jij net als Gerrit en Sherida in een groene stadswijk wonen met alle voorzieningen binnen handbereik? Misschien is een patiowoning in Parkwijk wel iets voor jou. Er zijn er nog enkele woningen beschikbaar, bekijk het huidige aanbod hier.

Deel pagina