Binnenkort in verkoop: de tweede reeks rijwoningen

Een gloednieuwe en gasloze woonbuurt in hartje Lelystad, met slenterstraatjes en een parkachtige ambiance. Dat is Parkwijk. Vanwege het succes van de eerste fase, start dit voorjaar de verkoop van de tweede reeks rij- en hoekwoningen. Willem (60) en Joke (56) Hacquebard behoren tot de gelukkige kopers uit de eerste fase.

Ze wonen al eenentwintig jaar met veel plezier in een drive-inwoning in Lelystad-Haven. Toch zijn Willem en Joke toe aan iets anders: een zogenoemde PPO-woning in Parkwijk. Bij het kopen van zo’n woning is veel ruimte voor de eigen woonwensen van het stel. ‘In onze nieuwe woning kiezen we straks zelf de gevel uit,’ vertelt Joke. ‘Wij gaan voor de kleuren gebroken wit en donkergrijs. We bepalen zelfs de breedte van het huis, de kap en het aantal woonlagen. Binnenkort gaan we minder traplopen.’ In Parkwijk stellen toekomstige bewoners hun eigen rij- of hoekwoning samen. Zo ontstaat er een gevarieerde wijk, waar iedereen aan heeft bijgedragen.

Jouw wijk. Jouw woning.

‘We wonen nu samen met onze dochter in een drive-inwoning,’ vertelt Joke. ‘Hier hebben we een garage op de begane grond en begint het woongedeelte op de eerste verdieping. Ons huis heeft maar liefst vier woonlagen. Omdat ik reuma heb, is het voor mij lastig om elke dag de trap op en af te lopen. Daarom kiezen we nu voor een woning met minder verdiepingen.’

Buurt vol variatie

Willem en Joke zagen het project Parkwijk voorbijkomen op Facebook. ‘We hebben ons gelijk aangemeld voor de nieuwsbrief en voor een informatieavond.’ Binnenkort is de eerste bijeenkomst voor kopers van een PPO-woning. Willem en Joke hebben hier heel veel zin in. ‘Wij ontmoeten dan voor het eerst onze buren en we zien tekeningen van wat zij gaan doen met hun woning. Doordat er veel ruimte is voor ieders woonwensen wordt Parkwijk een buurt waar iedereen zich thuis voelt.’ De bouw van de huizen start in mei dit jaar. ‘Voor ons kan het niet snel genoeg gaan,’ zegt het stel enthousiast.

Interesse?

Ook de tweede fase rijwoningen worden gebouwd onder Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap, ofwel PPO. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten van zelf bouwen. Meer weten?

Deel pagina