‘Straks wandelen we naar het centrum van Lelystad’

Ze wonen al 21 jaar met veel plezier in een drive-inwoning in Lelystad-Haven. Toch zijn Willem (60) en Joke (56) Hacquebard toe aan iets anders: een PPO-woning in Parkwijk. In zo’n PPO-woning (Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap) is veel ruimte voor de eigen woonwensen van het stel.

‘We wonen nu samen met onze dochter in een drive-inwoning. Hier hebben we een garage op de begane grond en begint het woongedeelte op de eerste verdieping. Ons huis heeft maar liefst vier woonlagen,’ vertelt Joke. ‘Omdat ik reuma heb, is het voor mij lastig om elke dag de trap op en af te lopen. Daarom kiezen we nu voor een woning met minder verdiepingen.’

Dicht bij het centrum

Willem en Joke zagen het project Parkwijk voorbijkomen op Facebook. ‘We hebben ons gelijk aangemeld voor de nieuwsbrief en voor een informatieavond.’ Ze vinden het geweldig dat de woningen in een groene omgeving liggen vlak bij het centrum. ‘We wonen nu buiten het stadscentrum, in Lelystad-Haven. We gaan alleen de stad in als we iets nodig hebben. Straks is dat anders. Dan wonen we op loopafstand van de binnenstad en gaan we vaker uit eten of naar de bioscoop.’ Daarnaast maakt het stel op zondag graag een wandeling door de natuur. ‘Nu lopen we vaak in het Zuigerplasbos, maar als we in ons nieuwe huis wonen,
hebben we een prachtige groene omgeving voor onze deur.’

Station op loopafstand

De nieuwe locatie is ook veel handiger voor Willem, want binnenkort wonen ze dichter bij het treinstation. ‘Ik reis doordeweeks voor mijn werk naar Utrecht met de trein. Straks wandel ik in vijf minuten naar het station en hoef ik niet meer met de auto door de stad.’

Zelf je woning samenstellen

De keuze viel op een PPO-woning in Parkwijk. PPO staat voor Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. In dit huis staan de woonwensen van Joke en Willem centraal. ‘In onze nieuwe woning kiezen we straks onze eigen gevel uit. Wij gaan voor de kleuren gebroken wit en donkergrijs. We bepalen zelfs de breedte van het huis, de kap en het aantal woonlagen. Binnenkort gaan we minder traplopen.’

Een fijn huis voor iedereen

De nieuwe rijwoning van Willem en Joke telt straks drie slaapkamers. ‘We vinden het belangrijk dat onze dochter ook een fijne plek voor zichzelf heeft.’ Hoewel de woningen dicht bij het centrum staan, krijgen ze een tuin. ‘Ik zit graag buiten in de zon,’ zegt Joke. ‘Het is een heerlijk idee dat je zo buiten staat,’ vervolgt Willem.

Buurt vol variatie

Binnenkort is de eerste bijeenkomst voor kopers van een PPO-woning. Willem en Joke hebben hier heel veel zin in. ‘Wij ontmoeten dan voor het eerst onze buren en we zien dan tekeningen wat zij gaan doen met hun woning. Doordat er veel ruimte is voor elkaars woonwensen wordt Parkwijk een gevarieerde buurt waar iedereen zich thuis voelt.’ De bouw van de huizen start in mei dit jaar. ‘Voor ons kan het niet snel genoeg gaan,’ zegt het stel enthousiast.

Interesse?

Wil jij straks net als Willem en Joke dicht bij het centrum van Lelystad wonen en waar je zelf bepaalt hoe je huis eruitziet? Dan is een PPO-woning in Parkwijk misschien iets voor jou. Dit voorjaar start de verkoop van de volgende serie rij- en hoekwoningen. Wil je een melding krijgen wanneer de woningen in verkoop komen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel pagina