Broodjesbar brengt Amsterdamse spirit naar Lelystad

 

De hoofdstad van Flevoland verjongt. Onderneemster Bouchra Akachar miste een moderne, hippe lunchplek in het Stadshart. Daarom besloot ze die zelf op te zetten. In twee jaar tijd groeide Broodjesbar Lelystad uit tot een begrip. De frisse en moderne uitstraling lokt veel twintigers en dertigers naar de zaak. Rond lunchtijd zijn bijna elke dag alle tafeltjes bezet en staan bezoekers in de rij om een (h)eerlijk broodje, salade of smoothie af te halen.

Broodjesbar biedt iets wat je in de rest van het centrum niet zo gemakkelijk kunt vinden. Het vlees in de broodjes en gerechten is namelijk niet alleen biologisch, maar ook halal. ‘Ik wilde mensen de mogelijkheid bieden om ook buiten de deur gezond en betaalbaar te eten,’ legt Bouchra uit. ‘Daar was vraag naar, maar niemand speelde erop in. Ik koop mijn vlees daarom in bij een islamitische slager. Ook probeer ik mijn andere ingrediënten zo veel mogelijk lokaal in te kopen. Zo weet je wat je eet. 100% eerlijke producten gemaakt met 100% liefde.’

Bouchra is geboren en getogen in Lelystad. Ze vertrok voor haar studie naar Amsterdam, waar haar liefde voor puur en gezond eten helemaal tot bloei kwam. Omdat haar hart toch in Lelystad lag, besloot ze terug te gaan en in het centrum een zaak voor zichzelf te beginnen. ‘Ondanks de crisis heb ik geen moment getwijfeld: mensen blijven toch eten,’ vertelt ze optimistisch. Om zich heen ziet ze dat meer ondernemers weer vertrouwen in Lelystad beginnen te krijgen. Veel leegstand in het Stadshart wordt opgevuld. ‘Met steun van mijn familie heb ik Broodjesbar in drie maanden opgezet. We hebben alles zelf gedaan. Ik had geen horecaervaring, maar nu heb ik een goedlopende lunchroom met vijf vrouw personeel in dienst. Je moet durven investeren. Alleen dan kun je iets opbouwen.’

Deel pagina