Uitnodiging Informatiemarkt Ontwikkeling Stadshart

Ben jij ook nieuwsgierig naar de toekomst van Lelystad en de ontwikkelingen in 2018? Dan nodigt de gemeente je graag uit op het stadhuis voor haar informatiemarkt over de ontwikkeling van het Stadshart op:

maandag 12 februari 2018
van 19.00 uur tot 21.00 uur (vrije inloop)
Stadhuisplein 2, Lelystad (routebeschrijving)

Hier wordt ook de tijdlijn van de ontwikkeling van Parkwijk gepresenteerd en we willen jullie daarom ook van harte uitnodigen langs te komen.

Er gaat veel gebeuren in het Stadshart

Samen met ondernemers, eigenaren, bewoners en culturele instellingen werkt de gemeente hard aan een levendig en groen Stadshart. De plannen hiervoor liggen op dit moment ter besluitvorming bij de gemeenteraad. In 2018 worden de resultaten van de ontwikkelingen in versnelde vorm zichtbaar. Om geïnteresseerden hierover te informeren, organiseren de gemeente op maandag 12 februari 2018 een informatiemarkt. Iedereen is van harte welkom om de toekomstplannen voor het Stadshart te bekijken. Dit kan ’s avonds tussen 19.00 en 21.00 uur.

Wat is er te zien?

Op de informatiemarkt wordt met foto’s en banners de nabije ontwikkeling van het Stadshart getoond. Je kunt het toekomstbeeld van het Stadshart bekijken, maar er is ook informatie over de afzonderlijke projecten: de herinrichting van De Promesse en Waagpassage, het Theaterkwartier, de ABC-locatie en Parkwijk.

Vergroening De Promesse en Waagpassage

Het ontwerp van de inrichting van De Promesse en Waagpassage laat vergroening en verfraaiing van de openbare ruimte zien. Zo komen er kleine fonteintjes in de bestrating waarmee kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Daarnaast worden meer groenelementen toegevoegd en maakt warm natuursteen in de verharding straks de route van het winkelrondje voelbaar. In dit gebied ontstaat een aangename sfeer, met ruimte om te spelen, te zitten en te ontspannen.

Theaterkwartier

Uitgangspunten voor de ontwikkeling van dit gebied is een stedelijk karakter en de functies vrije tijd, horeca en wonen. Het stenige karakter van de Agorahof maakt plaats voor een groen en gezellig plein, met restaurants en terrassen. Kortom, een plek waar jong en oud graag samenkomt! Omdat de Agorahof niet helemaal bebouwd wordt, blijft deze locatie geschikt voor de zaterdagmarkt. De bioscoop, die naast de Agora gepland is, versterkt de uitgaansmogelijkheden in het Stadshart.

ABC-locatie

Het ontwerp van de ABC-locatie is in samenhang met de ontwikkeling van Parkwijk gemaakt. Onderdeel van dit ontwerp is vergroening en de aanleg van voldoende en ruime parkeermogelijkheden. Daarnaast is ontsluiting van het terrein en een goede, zo kort mogelijke, doorgaande fietsroute bepalend geweest voor het ontwerp. Er zijn plannen om op deze locatie parkeren achter de slagboom te realiseren. Hierdoor kan achteraf, per minuut, betaald worden en behoort het wachten bij de parkeermeter tot het verleden.

Ontwikkeling Parkwijk

Parkwijk vormt een belangrijke entree voor het Stadshart. Door de ontwikkeling van Parkwijk wordt verbinding gemaakt tussen de wijk zelf, de ABC-locatie en het Stadshart. Tijdens de informatiemarkt kun je je laten informeren over de ontwikkeling en tijdsplanning van onze bijzondere woonwijk. Zien we je volgende week?

(Bron: Gemeente Lelystad)

Deel pagina