Een nieuwe woonwijk presenteert zich

Een wijk met gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes pal tegen het stadscentrum. Dat wordt Parkwijk in Lelystad. In Parkwijk worden meer dan 130 huur- en koopwoningen gebouwd waarbij ook veel ruimte is voor projectmatig particulier opdrachtgeverschap. Ofwel: iedereen kan zijn eigen woning vormgeven zodat er een fris en afwisselend palet aan woningen verrijst. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 25 juli bekrachtigen de gemeente Lelystad en Van Wijnen Projectontwikkeling Lelystad de overeenkomst. Ook wordt het bouwbord onthuld en de website www.parkwijklelystad.nl officieel gelanceerd. Kortom: een nieuwe woonwijk presenteert zich.

Wethouder Janneke Sparreboom, o.a. verantwoordelijk voor het Stadshart, is blij met de ontwikkeling van de Parkwijk: “Dit is een belangrijke nieuwe wijk voor Lelystad. Je bent in deze wijk overal dichtbij: dichtbij welzijnsvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld het ziekenhuis, maar ook dichtbij het theater, dichtbij de winkels, en daarbij woon je toch in een groene parkomgeving.” Wethouder Jop Fackeldey voegt daar aan toe: ”In Lelystad is de huizenverkoop het afgelopen jaar met bijna 50% gestegen. De grootste stijger van heel Nederland. Wij zijn natuurlijk een prachtige groeilocatie, ook voor Amsterdam: De Amsterdammers zien nu wat wij allemaal te bieden hebben: we hebben hier de ruimte om te wonen met prachtige natuurgebieden, de haven, het vliegveld en dat alles in combinatie met de bereikbaarheid van de Randstad.

Informatie

Iedereen is van harte welkom om de overeenkomst op feestelijke wijze te helpen beklinken. De bijeenkomst begint om 12.00 uur en duurt tot 13.30 uur en zal zijn op het parkeerterrein achter de Albert Heijn aan de Neringweg te Lelystad.

Deel pagina