Parkwijk kleurt het Stadshart groen

De nieuwbouwwijk Parkwijk past perfect bij het groene karakter van het Stadshart in Lelystad. Dat er veel interesse is voor de toekomst van het Stadshart, bewijst de enorm hoge opkomt tijdens de informatiemarkt over het centrum van Lelystad. Het Stadshart krijgt in de komende jaren een flinke lift. Verschillende gebieden in het centrum zoals de Promesse en Waagpassage, het Theaterkwartier, de ABC-locatie en Parkwijk gaan de komende jaren het groene en levendige persoonlijkheid van Lelystad verder invullen.

Drukte op de markt

Maandagavond 12 februari 2018. Ruim 200 geïnteresseerden bezoeken de informatiemarkt over de ontwikkeling van het Stadshart van Lelystad. Tijdens de markt op het stadhuis presenteren de gemeente en ontwikkelaars hun toekomstplannen voor het stadshart. Ook is projectontwikkelaar Van Wijnen aanwezig om meer te vertellen over de tijdlijn van woonwijk Parkwijk. De gemeenteraad heeft vorige week de plannen goedgekeurd, zodat de ontwikkelaar nu kan beginnen het nieuwbouwproject definitief vorm te geven.

Lelystad is groen, Parkwijk maakt het groener

Wethouder Janneke Sparreboom (VVD) was bij de presentatie aanwezig om de plannen op feestelijke wijze te ondertekenen, zie ook onderstaande video van Omroep Flevoland. De wethouder is onder de indruk van de belangstelling die er voor Parkwijk en de andere gebieden is. Zij had daarom de gemeenteraad aangespoord snel over de plannen te beslissen zodat de ontwikkeling nu snel kan beginnen. Lelystad is groen en Parkwijk brengt dat groene karakter nu ook naar het centrum.

Een gevarieerde woonwijk voor iedereen

Parkwijk wordt in verschillende fasen ontwikkeld. De eerste fase bestaat in totaal uit 55 woningen: 11 appartementen, 19 rij- en hoekwoningen, 6 woon-werk- of woon-zorgwoningen, 7 patiowoningen en 12 eengezinswoningen. In mei gaat de verkoop van start. In die maand vinden ook de gesprekken met de kopers plaats. In september start de gemeente met het bouwrijp maken van de locatie. Wanneer in oktober 70 procent van de woningen verkocht is, zal in januari 2019 gestart worden met de bouw. Naar verwachting vindt dan de oplevering van de woningen in november 2019 plaats.

Deel pagina